Tako kot narava, tudi kuhinja Miren Krasa diši po dveh svetovih. Enega je prepojil počasni tok reke Vipave, ki v okolici Mirna osvežuje polja Vrta Goriške, kjer rastejo zdravilni beli šparglji. Naj gre za rastline ali ljudi, zaradi blage klime se življenje in veselje tukaj razcvetita prej. Kras diši po intenzivnejših vonjavah na burji sušenega pršuta, ki pričara moč kamna in jo raztopi v požirkih opojnega terana.
Modro-zelena reka Vipava in rdeča kraška zemlja sta idealen par v kuhinji na sanjavi strani sveta. Polja v Orehovljah so polna sveže sezonske zelenjave, trdoživi Kras kulinarična doživetja začini s svojimi prepoznavnimi aromami, divjimi šparglji, zelišči in gozdnimi plodovi. Dvorišča domačij so vse leto odprta in mize so vedno polne domačih dobrot, od preprostih na žlico, kot je kraška ali furlanska jota, do mesnih ali zelenjavnih poslastic, posebej frtalj, ki poskrbijo za energijo ali čiščenje telesa. Nad kulinariko boste navdušeni tudi sladokusci, saj so tu doma pregrešno dobri štruklji in fulje. Posebnost enogastronomske ponudbe so t.i. »osmice« na turističnih kmetijah- do 14 dnevna neobdavčena prodaja doma pridelane hrane in mesnin, ki se je ohranila še iz časov Marije Terezije. Krožnike Miren Krasa polnijo sezonske dobrote, pripravljene po receptih starih babic, odete v sveže, sodobne preobleke. Zavezo trajnostni gastronomiji, ki gradi odličnost na lokalni dobavni verigi in sledi letnim časom, izpolnjujemo pod znamko Krasna kuhnja.
Naužijte se zdravja na krožnikih Miren Krasa!