Mmm Beatrice - male kulinarične coprnije s Krasa

Mmm Beatrice je družinska znamka malih kulinaričnih coprnij s Krasa. Vojka in Jurij čarava 29 ekstra domačih marmelad, 2 čatnija (chutneys) in paradižnikovo šalšo iz najboljših, zlasti lokalnih sestavin, brez konzervansov, ojačevalcev barve ali okusa, želirnega sladkorja. Sladkava zelo malo ali sploh ne. Kuhava jih tudi do 26 ur, ročno, v butičnih količinah, počasi in z veliko ljubezni.                          

Marmelade Mmm Beatrice po sadnem deležu do 6-krat presegajo kriterije evropskega pravilnika za najkvalitetnejše marmelade. Ne prijajo le na kruhu in palačinkah, temveč tudi k mesu, siru, zelenjavnim in ostalim jedem.

Nekatere marmelade so le iz ene vrste sadja (npr. slive, marelice, fige, pomaranče, mandarine), druge iz več vrst sadja, pa tudi iz zelenjave (iz rabarbare, muškatnih buč, korenja, rdeče pese). Nekaterim dodava začimbe (žafran, kurkumo, ingver, muškatni orešček, majaron, cimet, nageljnove žbice), ali pa druge dodatke (npr. sivko, čokolado, rum, teran).

Kraške male kulinarične coprnije Mmm Beatrice so si utrle pot tudi na prestižna prodajna mesta v tujini, večkrat so bile protokolarna darila Vlade republike Slovenije, najdemo pa jih na gurmanskih krožnikih prestižnih restavracij. So tudi poslovna darila podjetij, ki cenijo butično kakovost. V letu 2020 je Mmm Beatrice na natečaju za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Mediteranski Sloveniji, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije, prejela srebrno priznanje.

Da marmelade Mmm Beatrice niso le za na kruh in palačinke, temveč odlično pristojijo k mesu, sirom in ostalim jedem, se lahko prepričate tudi na degustaciji Mmm Beatrice ali na zabavnem in okusnem marmeladnem kvizu Akademija Mmm Beatrice pri Vojki in Juriju. Male kulinarične coprnije lahko naročite v spletni trgovini. Dobrodošli!

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem