Gostilna Makorič

Od vrtnine do umetnine na krožniku.

Restavracija
Ne
90, letni vrt - 60
t
00386 (0)5 30 54 394

V gostilni Makorič vas čakata domačnost in prava mavrica lokalnih okusov. Lokacija v središču vasi Orehovlje je garancija za sezonske sestavine polnega okusa, ki opravijo najkrajšo možno pot s polj Vrta Goriške ob reki Vipavi do vaših krožnikov. Dober glas o jedeh pri Makoričevih se širi daleč naokoli, saj slovijo po pristni lokalni kuhinji, značilni za Vipavsko dolino in Kras. 

Jedilnik vas bo spomladi še posebej navdušil s špargljevimi specialitetami, od frtalj in juh do zahtevnejših jedi. Odlične so tudi ribje specialitete, vipavski in kraški pršut in doma narejeni štruklji. Obed se vedno začne z okusom sveže pečenega hišnega kruha. V mesecu maju in juniju enostavno morate najti čas za obisk, da boste lahko uživali v kraljevih vrtninah Orehovelj in dognali skrivnost najbolj razstrupljevalne, pa tudi afrodizične dobrote Miren Krasa na tradicionalnih Špargljevih dnevih. Obvezna je rezervacija za skupine večje od 10 ljudi.  

TOP 3 hišne specialitete:

  • špargljeve jedi,
  • jurčki na žaru s pečeno polento s sirom in sladko omako iz gorgonzole,
  • hobotnica s krompirjem na žaru z balzamično redukcijo in rukolo

Kuhajmo s šparglji
Vid Valič na testu pri Darji Makorič Špiljak. Poglejte video na Youtube kanalu Miren Kras.

Odpiralni čas

Sreda 10:00 do 15:00 in 18:00 do 22:00
Četrtek 10:00 do 15:00 in 18:00 do 22:00
Petek 10:00 do 15:00 in 18:00 do 22:00
Sobota 11:00 do 22:00
Nedelja 11:00 do 22:00
Prazniki in dela prosti dnevi: ob večjih praznikih odprto

Zelena dejstva

Skrb za kulinarično dediščino in čisto okolje je poslanstvo Makoričevih. Prizadevajo si za uporabo sestavin lokalnega izvora, ki so zagotovilo za vašo pristno in lokalno kulinarično izkušnjo. Uporabljajo varčne žarnice in ločujemo odpadke. Za optimalno temperaturo poskrbijo z okolju prijaznim in energetsko učinkovitim ogrevanjem.

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem