Zen na zeliščni kmetiji

t
00386 31 310 800
00386 31 202 588

Kot se za sanjavo stran sveta spodobi, vas na Miren Krasu radi zazibamo v zen. Na zeliščni kmetiji Rogelja se lahko umirite na krožnem sprehodu čez zeliščne vrtove, na terapevtski masaži in ob skodelici dišečega čaja. Skrivnost edinstvenega zena, ki ga lahko doživite pri Rogeljevih, so hišna zeliščna olja, kreme, čaji, arome in tinkture. Na delavnici vas naučijo predelave in uporabe zelišč, na degustaciji pa spretnosti prepoznavanja njihovih raznolikih okusov.

Zeliščno kmetijo Rogelja bi s prave razdalje lahko odkrili že zavezanih oči, saj njihova zeliščna polja na daleč dišijo – po sivki, žajblju, rožmarinu, lovorju, timijanu, rmanu in drugih čudežnih rastlinah, ki že od nekdaj pomagajo telesu in duši. Skrivnost edinstvenega zena, ki ga lahko doživite na tej zeliščni kmetiji, so njihova hišna zeliščna olja, kreme, čaji, arome in tinkture.

Najprej vam priporočamo voden ogled z Magdo Rogelja, mojstrico pridelave, predelave in pridobivanja naravne moči iz zelišč. Še lepše doživetje je krožni zeliščni pohod, kjer si poleg zeliščnega bogastva ogledate še posebnosti in lepote kraške pokrajine - jame, suhe zidove, pastirske hišice in še kaj. Na kmetiji se pretaka veliko znanja in zgodb, ki jih družina Rogelja rada deli z obiskovalci. Po sprehodu skozi zeliščne vrtove lahko za vas organizirajo zeliščno delavnico ali predavanje o uporabi zelišč. Da naučeno ne ostane samo na papirju, sledi najlepši del - degustacija zeliščnih likerjev, namazov in frtalj. Telo in duha lahko sprostite na zeliščni masaži ali terapiji, pravi meditativni učinek pa ima posedanje v senci dreves, obkroženih z zeliščnim vrtom.

Omejitve skupine:

Ogled zeliščnih vrtov in programi degustacij: ni omejitve števila

Dodatna ponudba: krožni zeliščni pohod, delavnica in degustacija: min. 5 udeležencev

Cenik:

Oglejte si NOVE programe Zeliščne kmetije Rogelja

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem