Gostilna Štirna

Kraška gostilna s stoletno tradicijo.

Restavracija
Da
80 sedišč - gostilna, 80 sedišč - letni vrt
t
00386 41 844 672

V gostilni Štirna, ki se imenuje po tradicionalnem kraškem vodnjaku, središču vsakega kamnitega dvorišča, so tradicionalne recepte kraških non (babic) preoblikovali na sodoben način. Tradicija razvajanja lačnih gostov sega še v čase, ko so se tu ustavljali furmani s konjsko vprego na poti iz Italije. Sezonske sestavine lokalnega izvora združujejo v kulinarične poslastice, ki navdušujejo brbončice dobrih jedcev. Tipične kraške jedi priporočajo hedonistom in gurmanom, ki ne smejo izpustiti uvodne deske pršuta in drugih suhih mesnin. Za vse, ki se radi hitro najeste, so v jedilniku slastne pice, na potovanje okusov pa popeljejo tudi sladice. Miza in vzdušje bosta lepša s steklenico iz hišne kleti. Nad gostilno se nahajajo tudi prenočišča. Zaželena je predhodna rezervacija.

TOP 3 hišne specialitete:

  • hišni njoki alla Štirna,
  • borovničeva pita,
  • biftek po kraško.

Kuhajmo s šparglji
Gojmir Lešnjak Gojc na obisku Gostilne Štirna.
Poglejte video na Youtube kanalu Miren Kras.

SPOMLADANSKI MENI KRASNA KUHNJA

Odpiralni čas

Petek 12:00 do 22:00

Sobota 12:00 do 22:00

Nedelja 12:00 do 22:00

Zelena dejstva

Skrb za kulinarično dediščino in čisto okolje je poslanstvo Štirne. Prizadevajo si za uporabo sestavin lokalnega izvora, ki so zagotovilo za vaše pristno in zdravo kulinarično doživetje. Uporabljajo varčne žarnice in ločujemo odpadke. Vedno varčujejo z vodo in uporabljajo okolju prijazna mila in detergente. Za vaše električne jeklene konjičke imajo polnilnice, prav tako nudijo e-kolesa. Lepe misli ujamejo na recikliran papir. 

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem