MIREN KRAS

Pravilnik o zasebnosti

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta www.mirenkras.si šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.mirenkras.si (v nadaljevanju: uporabnik).

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta sklene eno izmed pogodb (v nadaljevanju: kupec).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

Varstvo osebnih podatkov

V javnem zavodu Turizem Miren - Kostanjevica spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za v tem dokumetnu navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1 – UPB - 1), pravili o varstvu osebnih podatkov in internimi akti našega zavoda.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Pravili varstva osebnih podatkov, je Javni zavod za turizem Občine Miren – Kostanjevica ( krajše Turizem Miren-Kostanjevica), Miren 137, 5291 Miren

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v javnem zavodu Turizem Miren - Kostanjevica je Ariana Durnik, dosegljiva na e-naslovu ariana@mirenkras.si.

Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov Turizma Miren - Kostanjevica so naši zunanji izvajalci.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Turizem Miren - Kostanjevica zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Edina izjema je, ko se za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletna platforma MailChimp, kjer so shranjeni osebni podatki za pošiljanje takih novic (ime, priimek, elektronska pošta, naziv podjetja, država). Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework)

Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Turizem Miren - Kostanjevica zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov ali na podlagi sklenjene pogodbe za dobavo blaga ali storitev,  ter  izvedbo turističnih aranžmajev.

Obdelava na podlagi privolitve

Turizem Miren - Kostanjevica zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic, informacij o poslovnih priložnostih in možnostih sodelovanja za področju poslovnega in kongresnega turizma v destinaciji Miren Kras ali sporočila za medije (javnost), dodatna gradiva za medije ter vabila na predstavitve in dogodke, ki so namenjeni obveščanju javnosti o stanju in razvoju turizma v destinaciji Miren Kras in širši regiji.

Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen Turizem Miren - Kostanjevica od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Turizem Miren - Kostanjevica zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi zakonitega interesa v naslednjih primerih:

  • Povpraševanja za naročilo doživetij, vodenih ogledov in drugih programov, ki so na voljo preko spletnih povezav www.mirenkras.si. Turizem Miren - Kostanjevica bo podatke iz oddanega povpraševanja uporabilo izključno za pripravo ponudbe, v primeru, da so ponudniki tretje osebe, pa bo Turizem Miren - Kostanjevica podatke posredoval tem tretjim osebam. Turizem Miren - Kostanjevica bo osebne podatke iz obrazcev za povpraševanje hranil 3 leta.
  • Povpraševanja: Turizem Miren - Kostanjevica bo podatke iz tako oddanega povpraševanja uporabilo izključno za pripravo ponudbe, v primeru, da so ponudniki tretje osebe, pa bo Turizem Miren - Kostanjevica podatke posredoval tem tretjim osebam. Turizem Miren - Kostanjevica bo osebne podatke iz obrazcev za splošno povpraševanje hranil 3 leta.

Varstvo osebnih podatkov

Turizem Miren - Kostanjevica za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno- izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi pogodbe, se lahko obdelujejo in hranijo še 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti obeh strank. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja področje davka na dodano vrednost.

Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Turizem Miren - Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren ali preko elektronske pošte info@mirenkras.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Turizem Miren - Kostanjevica nemudoma izvedel vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov Turizem Miren - Kostanjevica bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili. Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.mirenkras.si in velja od 1.8.2019 dalje.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem