Miren Kras

SLOVENIA GREEN GOLD

MIREN KRAS

Zlata destinacija Slovenia Green

Miren Kras je z eno najvišjih ocen trajnosti v slovenskem turizmu po mednarodnih standardih GSTC v začetku leta 2019 prejel zlati znak Slovenia Green Destination. Slovenska turistična organizacija je prepoznala našo trajnostno vizijo, ki jo udejanjamo preko aktivnosti pod sloganom  »Skupaj za zeleno prihodnost«, naša prizadevanja za ohranjanje narave in kulturne dediščine ter trud za spodbujanje pozitivnih učinkov turizma v okolju in lokalni skupnosti. 

V Miren Krasu je vsakdanje življenje na vsakem koraku obarvano zeleno. Kar 90 % območja je zavarovana narava pod okriljem evropske mreže Natura 2000. Na poljih se trudimo  pridelati čim več svežih dobrot za na krožnike, vse, kar nas navdihuje v naravi in tradiciji, uporabimo pri rokodelstvu in ustvarjanju. O sodelovanju ljudi in narave Miren Krasa pričajo mnoge zgodbe in podobe, od arhitekture s suhogradnimi zidovi, ki so del svetovne dediščine Unesca, do umetnin organskih oblik ali pridelovanja kot noč črnega terana.

Varovanje okolja je ena izmed našig glavnih prioritet. Z električnimi vozili (avtomobili in kolesa) si prizadevamo k zniževanju ogljičnega odtisa, organiziramo javne prireditve brez okolju škodljive plastike, s pomočjo eco maskot mladim približujemo skrb za naravo in vsako leto posadimo ogromno novih medovitih dreves. Zlati znak Slovenia Green za nas pomeni zeleno zavezo in odgovornost. Kako veliko, smo dokazalo po velikem požaru, ki nas je prizadel v avgustu 2019. Stopili smo skupaj in s pomočjo celotne Slovenije zasadili Drevored hvaležnosti s sadikami novih avtohtonih dreves hrasta, javorja , skvoša in brega ter  pogozdili zaledje drevoreda s sadikami črnega bora. Kampanija Drevo za Cerje se bo nadaljevala do ozelenitve zadnjega koščka v požaru uničene narave.  Vabljeni, da postanete del zelene družine tudi vi.

DREVO ZA CERJE

Zeleno okno Miren Krasa

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem