V pomladnih mesecih vas bomo čez čarobno obdobje rasti, nabiranja in uporabe zdravilnih, gojenih in divjih špargljev v kulinariki, popeljali preko virtualne izkušnje, v katero smo združili poleg kuharskega znanja tudi poučne vsebine in veliko zabave.

Vabljeni, da sledite našim Zgodbam iz lonca od 26. aprila do 31. maja. Z nami bodo najboljši kuharski šefi destinacije Miren Kras in nosilec Michelinove zvezdice, Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu.

Vsak ponedeljek bomo najavili kuharski izziv, v katerem bo gostinec do petka pripravil krožnik za posebnega gosta. Kdo bo preizkušal njegove kuharske spretnosti boste lahko ugibali v nagradni igri Ugani kdo pride k meni na večerjo?

Izmed pravilnih odgovorov, oddanih preko Facebook strani Miren Kras in Instagram strani mirenkras, bomo izžrebali tedenskega nagrajenca, ki bo prejel BON za kosilo ali večerjo za 2 osebi v gostujoči gostilni in knjigo receptov Šparglji-beluši.

Vse o nagradni igri si lahko preberete v Splošnih pogojih sodelovanja.

Pridružite se strastno igrivi kuhariji, ki poučuje, zabava in nagrajuje!

Šparglji ali beluši? Kuhaj z nami in poskusi!

Katjuša Batistič – Gostilna Bric
Miren 120, 5291 Miren
Darja Makorič Špiljak – Gostilna Makorič
Orehovlje 31, 5291 Miren
Jurij Golob – Gostilna Štirna
Opatje selo 42, 5291 Miren
Karla Kogoj, Andrejka Harej in Tomaž Kogoj – Gostilna Kogoj
Bilje 149a, 5292 Renče
Tomaž Kavčič – Gostilna pri Lojzetu
Dvorec Zemono

Nabavi sveže lokalne sestavine za tvoje kuharske mojstrovine


Najboljši beli šparglji, ki jim pri nas pravimo beluši, uspevajo na sipinah Vipave, v Orehovljah.
Pri največjem pridelovalcu v Sloveniji, na Kmetiji Ušajevih, poleg belih, gojijo tudi zelene in vijolične,
na potepanju po obronkih Vipavske doline in Krasa pa lahko v pomladnih mesecih naberete divje šparglje. 
Tako gojeni kot divji so polni antioksidantov in zdravilno očistijo telo.
 

Ljubitelji kuhe lahko zbirko receptov špargljevih jedi po namigih kuharskih mojstrov iz Vipavske doline, Krasa in Brd, naročite na info@mirenkras.si ali se osebno oglasite med sredo in nedeljo, od 10. do 18. ure, v trgovini z lokalnimi izdelki - Cerjanki v Pomniku miru na Cerju.
Cena 8 EUR + stroški poštnine, plačilo po povzetju.

Ugani kdo pride k meni na večerjo?

Čestitke srečnim nagrajencem in DOBER TEK!

Srečni nagrajenci/ke:

V petek, 30.4. je na večerjo k Katjuši Batistič - Gostilna Bric, prišla Lara Jankovič.
Video si lahko pogledate na Youtube strani Miren Kras.

Nagrajenka 1. nagradne igre "Ugani kdo pride na večerjo":
Danica Šumak

ODKRIJTE VSE ČARE MIREN KRASA

Na Sanjavi strani Slovenije, v eni od najbolj trajnostnih destinacij na svetu, vas po razvajanju brbončič ob spoznavanju OKUSOV pri naših vrhunskih kuharskih šefih,
vabimo na AKTIVNA in KULTURNA potepanja ter vznemirljiva DOŽIVETJA.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se