MIREN KRAS

Kuhinja

Kuhinja Miren Krasa diši po dveh svetovih. Na poljih Vrta Goriške, ki jih napaja miren tok reke Vipave rastejo sezonske vrtnine in zdravilni beli šparglji, Kras diši po intenzivnem vonju na burji sušenega pršuta in opojnem teranu. 

Temno zelena reka Vipava in rdeča kraška zemlja na svojstven način navdihujeta kuhinjo na sanjavi strani Slovenije. Dvorišča domačij so vse leto odprta in mize so vedno polne sezonskih dobrot, od preprostih na žlico, kot je kraška ali furlanska jota, do mesnih ali zelenjavnih poslastic na bazi divjih špargljev, domačih zelišč in gozdnih plodov, ki poskrbijo za energijo ali čiščenje telesa. Tu so doma pregrešno dobri štruklji. Posebnost ponudbe so t.i. »osmice«, ki dvakrat na leto odpirajo vrata na turističnih kmetijah - do 14 dnevna neobdavčena prodaja doma pridelane hrane in mesnin se je ohranila še iz časov Marije Terezije.

Zavezo trajnostni gastronomiji, ki gradi odličnost na lokalni dobavni verigi in sledi letnim časom, izpolnjujemo pod znamko Krasna kuhnja.

Naužijte se zdravja na krožnikih Miren Krasa! 

Sledite znaku

OSMICA Kujtna domačija

Pristno kraško doživetje

OSMICA LEBAN - LIPA

Kraška vinorodna zakladnica

OSMICA Pri Krčarju

Okusi Krasa na enem mestu

OSMICA turistična kmetija Faganeli

Pristno in domače v objemu narave

Ponudba v izbranem filtru ni na voljo.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem