Domačija Leban

Osmica
max 100 oseb

Domačija in osmica Leban Na Lehtah se nahaja v bližini najvišjega vrha na Krasu, Trstelja. Stoji na izredno rodovitni zemlji, ki vsako leto omogoča rast in bogat pridelek vinskih trt, v kozarce pa se toči žametni teran. Ta se odlično poda k bogati kulinariki, ki je posledica mnogoletnega ukvarjanja s poljedelstvom in živinorejo. Tukaj vas bomo pogostili s tipičnimi kraškimi mesninami, ki se skozi leto sušijo na močni kraški burji. K pogledom na okoliške višave se najbolje podajo domači štruklji, ki so nepogrešljivi del sestavljanke domači kuhinji Miren Krasa.

TOP 3 hišne specialitete:

  • Mešan narezek
  • Klobase z zeljem
  • Kuhani orehovi štruklji

OSMICA na Lehtah - Leban.

Odpiralni čas

Po dogovoru.

Zelena dejstva

Skrb za kulinarično dediščino in čisto okolje je osnovno poslanstvo Turistične kmetije Leban. Prizadevajo si za uporabo sestavin lokalnega izvora, ki so zagotovilo za vaše pristno kulinarično doživetje. Uporabljajo varčne žarnice in ločujejo odpadke. Skrbno ravnajo z vodo in uporabljajo okolju prijazna mila in detergente. Optimalno temperaturo zagotavljajo z okolju prijaznim in energetsko učinkovitim ogrevanjem. S sončnimi celicami in kolektorji poskrbijo za sodelovanje z naravo in za obojestransko zadovoljstvo. Dopolnilno ogrevanje vode si izvajajo izključno na biomasi - sekancih, ki so proizvod prekomernega zaraščanja Krasa. Samooskrba domačije z deževnico, urejeni vodohrani. Prizadevanja Miren Krasa in turističnih ponudnikov je Slovenska turistična organizacija nagradila z zlatim znakom Slovenia Green.

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem