Sajenje dreves Skupaj za Kras, 26.11.2022

Pomnik miru na Cerju

Gozdovi so pljuča našega planeta, saj vsako drevo prispeva k zmanjševanju količine ogljikovega dioksida v ozračju in posledično k blaženju negativnih posledic podnebnih sprememb. Z obnovo v požaru poškodovanih gozdnih površin želimo ponovno zasnovati gozd na Krasu in s tem zaščititi tla pred erozijo in degradacijo.

V Centru obnove pogorelega Krasa, ki združuje vse tri v požaru prizadete občine: Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Komen, Turizem Miren - Kostanjevica, Zavod za gozdove Slovenije in Fundacijo Vrabček upanja, ne želimo izgubljati dragocenega časa, saj bo obnova gozda trajala desetletja. Prva akcija pogozdovanja, ki je namenjena širši javnosti, bo potekala v soboto, 26. novembra 2022, ob 9. uri pri Pomniku miru na Cerju.

Zaradi boljše organizacije dogodka so obvezne prijave do 22. 11. 2022. Prijavni obrazec je objavljen na spletni strani www.skupajzakras.si.

Saditev sadik gozdnega drevja bo predvidoma potekala do 14. ure.

Organizatorji vse udeležence naprošajo, da pridejo primerno oblečeni in obuti ter s seboj prinesejo orodje in opremo (rokavice, lopata, kramp, vedro, zaščitna očala …). Poskrbljeno bo za sadike dreves ter okrepčilo s hrano in pijačo.

V primeru slabega vremena bo akcija pogozdovanja prestavljena za en teden.

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem