Mitski park

t
00386 70 569 882

Prebivalci Rodika poznajo vsak košček svoje zemlje in povsod v naravi, kjer je odtis človekove roke, je zapisana zgodba. Mitski park z dvanajst mitsko-folklornimi točkami vas tako ponese v svet naših prednikov k mitski babi, kultnem kačonu, šembilji – kot hudiču na gorečem vozu, k našim prednamcem ajdom, k enigmatičnim mestom vstopa v svet mrtvih prek jam in »mrtvih počival« in do krščanskih oblikovalcev krajine.

Sprehodite se lahko po dveh poteh: med drevesi po zgornjem Lintverjevem krogu po flišnem brkinskem grebenu ali pa po spodnjem Babinem krogu na trdih kraških tleh na apnenčastem delu, kjer se krasno pelje tudi s kolesom. Sledite zemljevidu in oznakam rdeče in sive barve. Kamniti označevalec vas bo opozoril na novo točko in ko stopite čez kamniti prag vstopite v mitski svet.

Ob pripovedi na aplikaciji najdite edinstveno izklesane skulpture z motivom pripovednega izročila na tisti točki.

Obisk Mitskega parka priporočamo aktivnim raziskovalcem mitskega izročila, ljubiteljem narave, ki si jo želijo doživeti iz geografskega, zgodovinskega in geomantičnega  vidika. Obisk parka z otroki bo celotni družini pričaral nepozabno doživetje, ob poslušanju zgodb, reševanju ugank in iskanju skritega zaklada.

Pred in po obisku ene izmed poti, pa se le ustavite v Centru za obiskovalce, kjer boste spoznavali mitske in druge resničnosti. Na interaktivni način boste doživeli mitsko krajino, reševali uganke, se poglobili v spoznavanje sebe. Preživite dan v kraju, kjer je vse drugače.

Čas trajanja:
Lintverjev krog: 2 uri;  za dodatno točko Križen drev 30 minut, za dodatno točko Pod lisičino 20 min;

Babin krog: 3 ure hoje, 1 ura s kolesom; za dodatno točko Fukova jama 40 min (15 min s kolesom), do Globoke jame 40 min (15 min s kolesom)

Več informacij na spletni strani www.mitski-park.eu

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem