Kuharska delavnica s chefom Agom Špacapanom

Svet tradicionalne kraške kulinarike, začinjene s pridihom sodobnosti.

od 175€/osebo
min. 5

Za vas smo pripravili kuharske delavnice pod vodstvom chefa Aga Špacapana. Ago vas bo s svojim mojstrskim znanjem in spretnim obvladovanjem kuharskih veščin popeljal v svet tradicionalne kraške kulinarike, začinjene s pridihom sodobnosti.

Delavnica je primerna za vse, ki ljubite kulinariko in svoje kreacije radi postrežete prijateljem, znancem ali družinskim članom. Pridružite se nam in odkrijte, kako lahko tudi vi postanete pravi kuharski mojster ali mojstrica.

Naša kuharska delavnica vam ponuja zabavno in poučno izkušnjo, ki bo trajala od 16.00 do 22.00 ure.

Program vključuje:

  • Dobrodošlica: Začnemo z obiskom Mirove kleti in se ogrejemo z enim “takratkim”
  • Spoznajte Špacapanovo hišo: Predstavitev naše hiše in ogled prostorov
  • Kuharski izziv: Pod vodstvom mojstra Aga Špacapana bomo skupaj pripravili štirihodno večerjo s tradicionalnimi okusi Krasa
  • Vinske harmonije: Vsak hod večerje bomo dopolnili z izbranim vinom in spoznali, kako ustvariti prave kombinacije
  • Pričarajmo vzdušje: Priprava mize za skupno večerjo
  • Skupna pojedina: Zaključna večerja v družbi chefa Aga Špacapana
  • Priznanje: Ob koncu prejmete certifikat za uspešno sodelovanje


Na naši delavnici boste spoznali:

  • Priprava jedi: Naučili se boste pripraviti jedi na nivoju vrhunske kulinarike
  • Lokalne sestavine: Odkrili boste, kako uporabiti preproste lokalne sestavine in jih preobraziti v vrhunske kreacije
  • Moderne tehnike: Pridobili boste veščine priprave zahtevnejših jedi s sodobnimi metodami
  • Tradicija: spoznali boste nekatere tradicionalne recepte, ki jih v naši hiši prenašamo iz roda v rod
  • Prava kombinacija: pokazali vam bomo, v čem je skrivnost kombinacije jedi z vinom
Trajanje

6 ur

Zelena dejstva

V Špacapanovi hiši je skrb za čisto okolje je vedno prioriteta. V kuhinji si prizadevajo za uporabo sestavin lokalnega izvora, s katerimi pripomorejo k pristnosti vašega doživetja. So tudi prejemnik zelene Michlenove zvezdice, ki predstavlja simbol trajnostne kulinarike. V sklopu gostinskega in nastanitvenega obrata, ki sta okolju prijazno in energetsko učinkovito ogrevana, uporabljajo varčne žarnice, okolju prijazna mila in detergente. Ločujejo odpadke in trajnostno skrvijo za varovanje vode.
Nudijo možnost e-polnilnice za avtomobile in izposojo e-kolesa za goste. Slednje k trajnostnemu ravnanju nagovarjajo tudi skozi uporabo zelenih iskric (obvestil za goste).

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem