Klobasja jama

1-3
t
00 386 51 363 701
00386 31 310 800

Pred stoletjem so vojaki na soški fronti mrzlično iskali varno zatočišče. Za celotno infrastrukturo vojne so morali poskrbeti sami, vključno s cestami, železnicami in vodovodi. Počitek od dela in bojevanja so našli v naravnih kraških jamah, ki so jih s pridom uporabljali za začasno bivališče ter skladiščenje streliva in živeža. Na kraških planotah je jamsko gradbeni oddelek avstro-ogrske vojske raziskal in preuredil mnoge jame. Klobasja jama je zaradi odličnega naravnega zračenja in urejenosti v več nadstropjih  dobila nenavadno ime. Vojaki so v terasah postavili pograde, ventilacijski sistem in sanitarije. Jama je lahko nudila zavetje okoli 250 vojakom in poveljstvu pehotne brigade. Danes je obisk možen ob predhodni najavi pri Jamarskem klubu Temnica.

Urnik: po dogovoru

Zelena dejstva

Skrb za okolje je vedno naša prioriteta. Kraške lepote ohranjamo za prihodnje generacije, zato odpadkov ne odlagamo v naravo.

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem