Učna pot Cerje

Učna pot primerna za družine

Učna pot Cerje ponuja zabavno izkušnjo spoznavanja bogate flore Miren Krasa. Na 3 km dolgem pohodniškem potepu, ki je primeren tako za mlajše otroke, kot starejše ljubitelje gibanja na prostem, se boste naučili  prepoznati avtohtone in invazivne rastline, ki tukaj uspevajo, med njimi tudi vrste, ki so za ljudi strupene.

Ustvarjalci učne poti

Učno pot so pripravili dijaki in dijakinje Gimnazije Nova Gorica pod mentorstvom likovnih pedagogov in profesorice biologije, ob pomoči profesorja informatike, šolskih hišnikov in vzdrževalcev. Pri zasnovi vsebine so se posvetovali z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave.

Trasa učne poti

Iz parkirišča ob lokalni cesti Miren -Opatje selo nadaljujete pot po asfaltiranem cestišču v smeri Pomnika Miru na Cerju. Kmalu po leseni klopci, ki stoji ob cestišču na levi strani, boste opazili prvo informacijsko tablo učne poti. Nadaljujete po isti poti mimo druge table in malo naprej, pri kamnitem obeležju (spomeniku na levi strani), izberete stezo, ki se desno odcepi od ceste. Tam čaka uvodna vsebinska tabla Učne poti Cerje. Nadaljujete po stezi do asfaltiranega križišča, ob katerem lahko občudujete oljčnike, cesta pa vodi na eni strani do Lokvice na drugi pa proti Pomniku miru na Cerju. Izberete smer proti pomniku, kjer sta ob poti postavljeni  zadnji dve tabli.  Učna pot se zaključi pri drugem križišču, v katerem lahko nadaljujete pot do pomnika ali izberete smer desno proti izhodiščni točki na parkirišču.

Več informacij >>

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem