Staroversko svetišče Gulaka

od 30€/osebo

V odročnih krajih zahodne Slovenije se je staroverstvo ohranilo še dolgo po nastopu novega veka. Pomemben prelom je pomenila šele prva svetovna vojna, ki je boleče posegla v življenja tukajšnjih prebivalcev in tudi v njihovo okolje, ki so ga preoblikovale s svojimi vkopavanji vojaške čete, še bolj pa izstrelki granat. Večino domačinov so odpeljali v izgnanstvo, od koder so se mnogi vrnil močno spremenjeni. Poslednje ostanke zgodb o prebivalcih, ki so živeli po zakonih staroverja, je v svojih knjigah zbral Pavel Medvešček. Prav iz njegovega zapisa je nastala pobuda, da se odkrije mesto, kjer bi naj staroverci izvajali svoje skrivne obrede. Našla se je njena lokacija, njen energijski potencial pa je izmeril radiestezist Jože Munih.

Na ogledu svetišča vam predstavimo osnove poteka energijskih silnic, ki prepredajo zemeljsko površje ter njihov vpliv na vsa živa bitja. Predstavimo vam potek obredov, s katerimi so staroverci častili svoja božanstva, se zdravili ali zadovoljevali druge svoje potrebe in želje, od plodnosti in dobrega pridelka na poljih, do rodnosti, zdravja, itd. Izmerimo vam vašo energijo, vam predstavimo, kje in kako se očistiti slabih energij pred vstopom v polje čistih, visokih energij ter vas seznanimo s potekom meditacije, s katero se vaš telo napolni z novim energijskim nabojem.

Ogled skupaj s potjo do svetišča traja približno 2 uri

Dodatne informacije:

  •  doživetje je treba rezervirati najmanj 3 dni pred datumom izvedbe
  •  ogled se izvede ob skupini najmanj 2 odraslih oseb

Obvezna oprema in omejitve:

  • pohodna obutev
  • v primeru dežja ogleda ne izvajamo

Trajanje

2-2,5 ur

Oglej si Gulako: TUKAJ

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem