Ribolov na reki Vipavi

Bogastvo voda okoli Mirna

Reka Vipava, RD Renče (spodnji tok)
1-3

Reka Vipava preseneča s svojo lepoto, meandri in brzicami, pod njeno gladino pa se skriva še večje bogastvo. Športni ribiči pravijo, da je življenje v Vipavi neverjetno, toliko različnih rib si deli življenjski prostor. Tu so svoj dom našle mnoge lepotice, od marmorirane soške postrvi in lipanov, ki prevladujejo v zgornjem toku, do ščuk, klenov, jegulj in kapitalnega soma, ki je najslavnejši prebivalec Vipave in ga najdete v spodnjem toku reke.

Uživate lahko v različnih vrstah ribolova, od muharjenja do vijačenja, beličarjenja in talnega ribolova, ki navdušujejo tako ljubiteljske kot izurjene ribiče. S spodnjim tokom reke Vipave okoli Mirna gospodari Ribiška družina Renče. Skoraj 50 km dolga reka svoj tok na slovenski strani zaokroži s tremi spektakularnimi okljuki okoli Mirna in se teče naprej v Italijo, tam pa se izlije v smaragdno reko Sočo. Uživajte v tišini ribolova, zelenih razgledih na Miren Kras in dobri družbi. Pa dober prijem!

Storitve:

  • vijačenje
  • muharjenje
  • beličarjenje
  • talni ribolov

Lokacija:
Izhodiščna točka ob Vipavi, po dogovoru

Urnik: po dogovoru

Zelena dejstva

Skrb za okolje in ohranitev živalskih vrst nas vodita tudi pri ribolovu, kjer spodbujamo filozofijo »ujemi in spusti«. Lepote narave ohranjamo z mislijo na jutri, zato odpadkov ne odlagamo v naravo.

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem