Poroke

Obisk Pomnika miru

Poslovna srečanja

Pomnik miru in razgledni stolp Cerje

Nad Vipavsko dolino in morjem se na robu kraške planote ponosno dviga razgledni vrh Cerje. Tu stoji 25 m visok Pomnik miru, postavljen v spomin vsem braniteljem slovenske zemlje v zgodovini naroda. Kamniti velikan, postavljen na pobudo društva TIGR, med zidovi skriva dragocene zaklade zgodovine in umetnosti. Zanimiva arhitektura veličastne trdnjave je umeščena v osrčje naravnega amfiteatra, od koder pogledi potujejo na vse strani neba. Ko se pred vami razprostrejo Jadransko morje, Furlanska nižina, Julijske Alpe in Vipavska dolina, se zdi, kot da ujamete svobodo ptice. Začutite zgodbo Slovenije in lepoto naših krajev.

Pomnik miru je leta 2018 prejel nagrado mednarodnega združenja Kultura-Natura za ohranjanje in valorizacijo kulturne dediščine in je nosilec priznanja Turistične patrulje za najlepšo razgledno točko v Sloveniji po mnenju tujih gostov.  Leta 2022 je Turistična zveza Slovenije Pomniku dodelila drugo mesto med TOP znamenitostmi v Sloveniji.

Naužijte se razgledov, spokojnosti in miru. Dobrodošli na Cerju!

Pomnik miru na Cerju
Kliknite za 3D predstavitev
Pomnik miru na Cerju
Kliknite za 360-stopinjski ogled

Vtisi obiskovalcev

"Izredno zanimiva, pretresljiva, strokovno dodelana predstavitev žalostnega obdobja slovenske zgodovine. Čestitke vsem ustvarjalcem, posebna zahvala slikarju Rudiju Španzlu."

Sonja K.

"Lepo je gledati vse te slike – iz vojne grozote. Želim si da tega noben narod ne doživi več. Tukaj ga je doživel moj stari oče."

"Eden lepših muzejev – zgoščeno in pregledno. Tudi razgled iz vrha je čudovit."

"»Pomnik zgodovine« je pomnik vreden premisleka in vprašanja »Zakaj vojna?« Urejeno smiselno in vsebinsko."

"Prelepo spominsko obeležje z žalostnimi zgodbami, ki bi morale biti velik opomin človeški neumnosti, z upanjem da se nikoli več ne ponovi. In to mora čuvati vsak od nas." – Trebnje

"Ne zavedamo se, kako nam je lepo v naši čudoviti Sloveniji, za katero so se borili naši predniki. Čudoviti zgodovinski dogodki, ki nas pripeljejo v preteklosti. Hvala."

Branka in Ervin

Pošljite povpraševanje:

Obvezna polja
Namen obiska in rezervacije:

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem