MIREN KRAS

Literarni natečaj KORONAEKSPRESIJA

Spoštovani,

pandemija COVID-19 je med nami – kot nepovabljen gost, na katerega nismo bili pripravljeni. Povsem je spremenila naš vsakdan, počutje, prioritete in vrednote. Svet ne bo nikoli več enak. 

Kako se ob občutkih nemoči, nezmožnosti obvladovanja situacije ali predvidevanja prihodnosti počutimo? Nekatere preveva tesnoba in strah zase,  za svojce, za planet. Drugi razumete okoliščine kot priložnost, da postavimo temelje za drugačen, boljši svet.
V razmerah, ko nas premetavajo čustva in je srce močnejše od razuma, se običajno rojevajo najboljše zgodbe. 

Vaši aforizmi, poezija, zgodbe in pravljice, ki jih boste prijavili na natečaj, bodo trajen spomin na to zahtevno obdobje, ki ga bomo delili z mlajšimi genaracijami in nenazadnje opomin, ki bo narekoval  naša dejanja v prihodnosti.

Najboljša dela po oceni Ferija Lainščka, Borisa A. Novaka, Toneta Partljiča in Darinke Kozinc bodo nagrajena s finančnimi nagradami v višini 200 EUR neto in priznanji. Slavnostni podelitvi bodo sledili tematski literarni večeri v Pomniku miru na Cerju in knjižna izdaja najboljših del.

Več o natečaju preberite v Splošnih pogojih.

Prosimo Vas, da se pri oddaji del natančno držite navodil. V  posamezno kategorijo lahko naložite največ 3 prispevke, ki morajo biti v ločenih datotekah. V primeru težav nam pišite na info@mirenkras.si ali pokličite na 031 310 800.

Veselimo se Vaših prispevkov,

Ekipa Turizem Miren-Kostanjevica

Obvezna polja
Datum rojstva
Kategorija* (izberite)
Priponka o natečaju (.pdf, .doc, .docx, .jpg, .png)
Naloži datoteko

Odložite vašo datoteko sem

Izjava staršev oz. skrbnikov mladoletnih avtorjev prispevkov
Izjavljamo, da smo starši oziroma skrbniki mladoletnega otroka seznanjeni z natečajem KORONAEKSPRESIJA, poznamo Splošne pogoje sodelovanja in Politiko varovanja osebnih podatkov s strani organizatorja, ter podpiramo otrokovo prijavo na natečaj z njegovim avtorskim prispevkom. V primeru, da bo delo nagrajeno, bomo posredovali vse potrebne podatke za prejem finančne nagrade.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem