MONUMENT BLISS

INTINITI čuječnost doživetje

69 € na osebo
6-12 oseb
t
00386 31 310 800

Čutno odkrivanje človeka in skrivnosti Pomnika miru ob avtentični kraški zgodbi.

Edinstveno doživetje Intiniti Monument Bliss odstira tančice skrivnosti Pomnika miru na Cerju preko spoznavanja arhaičnih simbolov, ki poudarjajo mogočnost življenja, človeka in narave. Strokovno vodeno popotovanje po osrčju pomnika,  po konceptu INTINITI, združuje znanost, umetnost in naravo ter nove oblike dojemanja zgodovine in umetnosti preko aktiviranja  človekovih čutil.

Ob stiku s kraškim okoljem spoznate bogato naravno in kulturno dediščino območja ter prakso čuječnosti. Iz grobe zunanjosti mogočne arhitekture vas korak skozi troplastni vhod ponese v subtilen notranji svet Pomnika miru. Ob spoznavanju skrivnosti aktivirate različna čutila in na edinstven način doživite preteklost, ki se prepleta s sedanjostjo v trenutku tukaj in sedaj. Postopoma aktivirate pogled na detajle iz povsem novih perspektiv. Stopnišče pomnika je simbol napredovanja k znanju, spoznavanju in razumevanju. V vsaki izmed 5-ih etaž stolpa raziščete novo zgodbo in jo doživite čuječe, preko svojega telesa in čutil. Posebna pozornost je usmerjena v bogato simboliko 3x5 metrov velike likovne mojstrovine slikarja in grafika Rudija Španzlja, Ples življenja in smrti.

Sedemetažni stolp je zasnovan kot drevo, vir življenja. Od korenin se deblo po stolpu vije v krošnjo, kar simbolizira vzpenjanje k modrosti ter spoznavanje dobrega in slabega.

Čuječe popotovanje se zaključi na najvišji ploščadi, v samem vrhu oziroma krošnji, kjer se prisotnost na doživetju prezrcali v simboliko praznovanja. Iz  najlepše razgledne točke v Sloveniji po mnenju tujih gostov, se pogledi sprehodijo od Alp do Jadrana čez sedem naravnih pokrajin na 4 straneh neba. Doživetje se zaključi ob čuječem okušanju lokalnih dobrot, ki jim kraljuje teran. Ko zaslišite pok zamaška, v kozarec zažubori žametno vino. Okušate ga, medtem ko ravnotežite čustva in zbirate misli o vsem doživetem. Kaj se vas je najbolj dotaknilo, kaj vas je osrečilo ali morda presunilo? Uživate ob veličastnih razgledih tukaj in zdaj?

Trajanje: 2 uri 30 minut oziroma po dogovoru.

Strokovno vodenje v jezikih: slovenščina, angleščina, italijanščina, ruščina, španščina, francoščina.

Termini izvedbe: ob PON in TOR  med 10.00 in 18.00 ( poletni urnik) oziroma med 8.00 in 16.00 ( zimski urnik),  druge dni termin po predhodnem dogovoru, po 18.00 oziroma 16.00 uri.

Število udeležencev: 6 do 12 (odprta skupina) oz. po dogovoru.

Cena: 69 € na osebo

Cena vključuje:

  • strokovno vodenje z vključeno prakso čuječnosti
  • ogled Pomnika miru na Cerju
  • čuječe okušanje lokalnih dobrot, med njimi vina Teran
  • svežo pitno vodo in domači sok

Doživetje lahko dodatno prilagodimo vašim potrebam in okusom.

Strokovno vodenje doživetja: Urška Merljak, ustanoviteljica koncepta Intiniti, specializantka integrativne psihoterapije, univ. dipl. pravnica, mediatorka in raziskovalka plesa, predsednica Društva za kakovost življenja Karlina – spodbujanje naravnega človekovega potenciala.

Ponujamo tudi personalizirane programe za pare, zaprte skupine in podjetja.

Rezervacija: najmanj 3 dni pred želenim terminom izvedbe.

IZJAVE UDELEŽENCEV:

"Vaje čuječnosti, so dvignile ravan moje zavesti in pustile občutke pomirjenosti, ravnovesja, empatije, hvaležnosti, zadovoljstva ter dovolile poglobitev vase."

"Po doživetju imam drugačen pogled na posamezne čute in zaznavanje okolice."

"Izjemna sprostitev in istočasno spoznavanje Pomnika miru."

"Drugačen pristop do teme, ki sem jo že spoznal."

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem