MIREN KRAS

Kuhinja

Kuhinja Miren Krasa diši po dveh svetovih. Na poljih Vrta Goriške, ki jih napaja miren tok reke Vipave rastejo sezonske vrtnine in zdravilni beli šparglji, Kras diši po intenzivnem vonju na burji sušenega pršuta in opojnem teranu. 

Temno zelena reka Vipava in rdeča kraška zemlja na svojstven način navdihujeta kuhinjo na sanjavi strani Slovenije. Dvorišča domačij so vse leto odprta in mize so vedno polne sezonskih dobrot, od preprostih na žlico, kot je kraška ali furlanska jota, do mesnih ali zelenjavnih poslastic na bazi divjih špargljev, domačih zelišč in gozdnih plodov, ki poskrbijo za energijo ali čiščenje telesa. Tu so doma pregrešno dobri štruklji. Posebnost ponudbe so t.i. »osmice«, ki dvakrat na leto odpirajo vrata na turističnih kmetijah - do 14 dnevna neobdavčena prodaja doma pridelane hrane in mesnin se je ohranila še iz časov Marije Terezije.

Zavezo trajnostni gastronomiji, ki gradi odličnost na lokalni dobavni verigi in sledi letnim časom, izpolnjujemo pod znamko Krasna kuhnja.

Naužijte se zdravja na krožnikih Miren Krasa! 

Sledite znaku

Picerija Frnažar

Iz tople krušne peči naravnost do srca

Gostilna Makorič

Od vrtnine do umetnine na krožniku.

Gostilna Štirna

Kraška gostilna s stoletno tradicijo.

Gostilna Bric

Paradiž na meandru reke Vipave.

Gostilna Kogoj

Kjer se dobro jé in sladko spi.

Izletniška domačija in Catering Mirko

Druženje ob tradicionalni hrani

Krasna kuhnja

Zavezo trajnostni gastronomiji, ki gradi odličnost na lokalni dobavni verigi in sledi letnim časom, izpolnjujemo pod znamko Krasna kuhnja.

Okrepčevalnica Cerje

Vipavski in kraški okusi z razgledom

Stjenkova koča Trstelj

Izletniška točka goriškega Krasa

Turistična kmetija Marušič

Med vinogradi in oljčnimi nasadi

Ponudba v izbranem filtru ni na voljo.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem