Konjeniške poti skozi Miren Kras

Med vipavskimi polji in Krasom na konju

Renče - Kras
2-3
t
31 310 800

Kdor sanjavo stran sveta doživi na konju, mu vsakič, ko pomisli na galopiranje med vipavskimi polji in  kraškimi griči, zaigra srce. Dve veliki konjeniški poti je najlepše doživeti z vipavskimi in kraškimi konjeniki, ki poznajo vse kopitom prijazne kotičke Miren Krasa. Prva pot (22 km) je veliko popotovanje po Vipavski dolini in Krasu. Izpred Frlanove kmetije na Vogrskem se spustite v dolino in začutite zeleno prostranstvo, ki mu daje moč reka Vipava, v zgornjem toku najprej muhasta, v Mirnu pa že umirjena reka. Nato po kraškem robu med griči in Črnimi hribi odjezdite do Cerja in odkrijte stoletno dediščino 1. sv. vojne, od jam do jarkov in Borojevićevega prestola.

Pot se nadaljuje skozi slikovita kraška kraja Lokvica in Opatje selo proti Italiji. Druga konjeniška pot 25 km) najprej teče po osrčju Krasa, od Nove vasi prek razglednih gričev Županovega vrha in Kremenjaka, od koder se vidi vse do Tržaškega zaliva. Iz kraja Sela na Krasu se pot usmeri proti severu ob trasi nekdanje vojaške železnice. Med suhimi zidovi in kraškimi gmajnami iz kraške divjine prispete do obdelanih vrtov in polj v vasi Lipa. Eden od vrhuncev poti je ježa pod vznožjem Trstelja, najvišjega vrha Krasa. Po krožni poti se po drugi strani, ki se povezuje s prvo konjeniško potjo, vrnete do izhodišča. 

Poti:

  • 22 km Glavna konjeniška pot: Vogrsko – Renče – Cerje – Lokvica – Opatje Selo – Nova vas
  • 25 km Krožna konjeniška pot: Nova vas – Županov vrh – Sela na Krasu – Vojščica – Lipa – Oševljek – Renče
Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem