Galerija Oskar Kogoj

Oskar Kogoj Nature Design

brezplačno
Galerija
max. 10
t
00386 (0)5 395 42 00

Oskar Kogoj, oblikovalec, akademik, umetnik,  ki na krilih svojih brezčasnih stvaritev že več kot šest desetletij premika meje svetovnega industrijskega designa in narekuje trende bivanja.

Njegovo ime je kot edino slovensko zapisano v najpomembnješih svetovnih bibliografijah oblikovanja in umetnosti.

V Mirnu je v obnovljeni materini rojstni hiši njegova razstavna in prodajna galerija. Tu se lahko potopite med oblike Kogojevega znamenitega nature designa, od čaš, kelihov in vaz, do skulptur, pladnjev, svetih simbolov, … in celo pohištva. Vsak kos pripoveduje zgodbo o velikih civilizacijah, ki so dale svetu brezčasne simbole.

Mojstrovine Oskarja Kogoja hrani več kot 100 umetnostnih zbirk in galerij po vsem svetu, za svoje delo pa je prejel več kot 60 mednarodnih nagrad. Oblikovani predmeti izžarevajo svetovljanski nazor in ljubezen do slovenske dediščine. Kogoj rad prehaja med čutnim svetom in nadčutno razsežnostjo. Je velik častilec narave in verjame v vpetost človeka v naravne zakonitosti. Njegove umetnine simbolno povezujejo prostore in čase, zato so pogosto protokolarna darila Republike Slovenije svetu. Ponosni smo, da lahko prek njih širimo ljubezen do narave in zapuščine iz Miren Krasa v svet.

Storitve:

  • Vodeni ogledi
  • Samostojni ogledi
  • Prodaja umetniških del

Video prispevek o razstavi Oskar Kogoj Nature Design, ki smo jo gostili v Pomniku miru v letu 2019 si lahko ogledate na naslednji povezavi: »60 POSTAJ NA POTI 60-LETNEGA RAZISKOVANJA IN OBLIKOVANJA«.

 

CERTIFIKAT ENERGIJSKEGA VPLIVA NA ČLOVEŠKI ORGANIZEM
Inštitut BION, neodvisen, mednarodno priznan inštitut, je izvedel testiranje in certificiranje objektivnega energijskega vpliva izdelkov kolekcije Oskar Kogoj Energy Design na človeški organizem. Izdelki so na testiranju izkazali, da sprva delujejo sproščujoče, nato pa poživljajoče oz. stimulativno, torej človeka in njegovo delovanje energijsko podprejo.
Več o kolekciji na spletni strani Galerije Oskar Kogoj.

Izdelki iz kolekcije Oskar Kogoj Energy Design s certifikatom energijskega vpliva na človeški organizem so na voljo tudi v trgovini Cerjanka v Pomniku miru na Cerju.


PROJEKT "OSKAR KOGOJ - ŽIVLJENJE IN DELO"

Turizem Miren - Kostanjevica je partner v projektu vzpostavitve digitalne baze izdelkov in pričevanj oblikovalca Oskarja Kogoja.

Glavni namen projekta je zbrati čim več podatkov o njegovemu življenju, o delu in izdelkih ter njegova osebna pričevanja.

Projekt poteka od junija 2021 do junija 2023 v več korakih, rezultat pa bo popis del in izdelkov, beleženje njegovih pričevanj, kratek dokumentarni film ter oblikovanje potujoče zbirke gradiva o njem.  

Digitalna baza vseh podatkov bo dostopna širši javnosti.

Vodilni partner:
LAS V objemu sonca   

Partnerji:
Oskar Kogoj Nature design        
Turizem Miren - Kostanjevica
Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica
Društvo gluhih in naglušnih severne Primorske 

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Odpiralni čas

Ponedeljek 9:00 do 17:00
Torek 09:00 do 14:00
Sreda 9:00 do 17:00
Četrtek 9:00 do 17:00
Petek 9:00 do 17:00

Zelena dejstva

Skrb za naravno in kulturno dediščino je naše poslanstvo. Pomagajte nam ga širiti.

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor
Povpraševanje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem