Oglejte si spletno različico tega e-sporočila.

»V naravi ni plačila ali kazni: so le posledice.«
H. A. Vachel

2. vseslovenska akcija sajenja dreves na Cerju

VABLJENI v soboto 19. marca 2022 ob 9.00 uri pred Pomnik miru. Pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije bomo zavihali rokave in na pogorišču Cerja našli dom novim drevesom.

 Obvezna oprema »pogozdovalcev«: kramp, rokavice in vedro.

Pričetek s sladko dobrodošlico, zaključili bomo s toplo malico.

Prijave zbiramo na info@drevozacerje.si do 18. 3. 2022.
V primeru slabega vremena se akcija sajenja prestavi na soboto 26. 3. 2022.

Hvala, da ste del zgodbe ljudi, ki nam je mar za naravo in zdravje našega planeta!

VEČ

Čista vas in urejen Miren Kras

Narava se prebuja in vabi na doživetje miru in spokojnosti v zelenem objemu. Žal lepoto pokrajine marsikje kvarijo smeti in neprimerno odloženi odpadki.

Da bi naravi vrnili blišč, Občina Miren - Kostanjevica v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi organizira pomladno čistilno akcijo. Odvila se bo v soboto, 12. marca 2022, med 8.30 in 13. uro, zbirna mesta po vseh krajevnih skupnostih.

Za točne lokacije in več informacij kliknite na spodnji gumb »več«.

VEČ

Mednarodno lepotno tekmovanje psov: Spring Karst winner Cac / Cacib dog show

Mednarodna razstava psov vseh pasem je letos ponovno našla »prostor« na Miren Krasu. Med 18. in 20. marcem vabljeni, da se sprehodite med najlepšimi psi na razstavnem prostoru v Opatjem Selu.

V okviru tekmovanja bo večje pozornosti deležna najstarejša in ena najbolj plemenitih pasem psov - kraški ovčar.

Več informacij na spletni strani Dogshow Vrtojba.

VEČ

Humanitarna akcija v občini Miren – Kostanjevica

Občina Miren-Kostanjevica skupaj s Civilno zaščito Občine Miren-Kostanjevica, KORK Bilje, Območno Karitas in prostovoljci v občini organizira zbiralno akcijo za pomoč Ukrajini in ukrajinskim beguncem.

Higienski pripomočki, rjuhe, brisače, odeje, spalne vreče, hrana, kompleti prve pomoči in drugi material za prvo pomoč, ter osebna in gasilska reševalna oprema se zbirajo danes, 11. 3. 2022 med 16. in 18. uro v prostorih pod Hišo dobre volje v Mirnu, Domu krajanov Negovan Nemec in Kulturnem domu v Kostanjevici na Krasu.

Humanitarno pomoč zbira tudi Humanitarni center Območnega združenja Rdečega križa Nova Gorica, Bidovčeva ulica 4 (za stavbo Elektro Primorska) od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro, ob torkih in sredah tudi med 15. in 17. uro.

Stopimo skupaj in po najboljših močeh pomagajmo pomoči potrebnim.

VEČ

Osmica pri Krčarju

Danes 11. marca vrata na široko odpira osmica Pr' Krčarju, Sela na Krasu 3.

Vabljeni, da vse do 20. marca poizkusite pisano ponudbo tipičnih kraških jedi – od sveže hrustljavega kruha iz krušne peči, mladega sira, suhih mesnin, do domačih rebrc, krompirja, prate in klobas.

Za konec se posladkajte s kuhanimi štruklji po receptu Krčarjevih non in uživajte v razgledu na Tržaški zaliv na eni in Alp na drugi strani.

VEČ

Med kontemplacijo in eruptivnostjo ali lepota detajla in eksplozija čustev – razstava slikarskih del Jasmine Rojc

Ob Dnevu žena je Pomnik miru ponudil čudovit večer umetnosti in dobre energije. Po pozdravnem nagovoru župana Občine Miren-Kostanjevica, Mauricija Humarja, in likovni kritiki razstavljenih del, ki jo je pripravila dr. Nelida Nemec, je Rojčeva gostom večera v pogovoru z mag. Ariano B. Suhadolnik, predstavila svojo pot in pogled na svet, ki ga na svojstven način interpretira na platnih.

Razstava, ki je tudi prodajnega značaja bo v Pomniku miru na Cerju na ogled do konca maja 2022.

Utrinke z dogodka si lahko ogledate s klikom na spodnji gumb "več".

VEČ

Sveže novice iz sveta turizma, ki jih je dobro vedeti in napovedi dogodkov, ki jih ne smete spregledati.

Hvala, ker nam sledite in novice delite!

Sporočilo ste prejeli na e-naslov %%EMAIL%%.
V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določili GDPR uporabljamo vaš e-naslov izključno za namen obveščanja po e-pošti. Kadarkoli lahko pisno ali na drug dogovorjen način zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke. Če želite kakršnokoli spremembo (izbris, vpogled, popravek, prenos ali ugovor) v zvezi s svojimi osebnimi podatki, ki ste nam jih dali v preteklosti, nam to lahko kadarkoli sporočite po elektronski pošti info@mirenkras.si.
Če se želite odjaviti iz seznama, lahko to storite TUKAJ.

TURIZEM MIREN-KOSTANJEVICA
Miren 137, 5291 Miren
+ 386 31 310 800, info@mirenkras.si
www.mirenkras.si