Vseslovensko pogozdovanje na Cerju

Pomnik miru na Cerju

Gozdovi so za naš planet neprecenljivi, saj so zelena pljuča, blažijo negativne posledice podnebnih sprememb, poleg tega pa predstavljajo dom za številne živalske vrste, preprečujejo erozijo in degradacijo tal...  Zato je v našem skupnem interesu, da jih po požaru v čim večji meri obnovimo in jim povrnemo prvotno funkcijo.

Druga akcija sajenja sadik gozdnih dreves na pogorelem Krasu bo potekala v petek, 24. novembra in v soboto, 25. novembra 2023, ko se bomo ob 9. uri zbrali pri Pomniku miru na Cerju.

Zaradi lažje organizacije dogodka so obvezne prijave.

Udeležence bo uvodoma nagovoril župan Občine Miren - Kostanjevica, Mauricij Humar, v nadaljevanju pa bodo strokovnjaki iz Zavoda za gozdove Slovenije predstavili potek akcije in navodila za delo. Saditev sadik gozdnega drevja bo predvidoma potekala do 14. ure.

Priporočamo primerna oblačila in obutev (kapa...), udeleženci naj s seboj prinesejo orodje in opremo (rokavice, kramp, rovnica, motika, lopata, zaščitna očala…).

Organizatorji dogodka bomo poskrbeli za sadike, topel obrok in pijačo. V primeru slabega vremena bo akcija pogozdovanja prestavljena za en teden na 2. december 2023. Vsi prijavljeni udeleženci bodo o tem pravočasno obveščeni.

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem