Praznik radičke

Lipa

Vaško razvojno turistično društvo Škrla iz Lipe na Krasu tudi letos vabi na pomladni praznik regrata - »radičke« po domače. S prireditvijo v Lipi obeležimo začetek pomladi in izkažemo čast regratu.

Danes si obede s svežo zelenjavo iz trgovin lahko privoščimo vse leto, a hkrati »divja« hrana, nabrana v domačem naravnem okolju, zaradi večje hranilne vrednosti in okusa vse bolj pridobiva na pomenu. V Lipi na Krasu bodo pomladanski vaški praznik, ki bo letos organiziran v nedeljo 28. marca, posvetili regratu oziroma po lip'nsko radički. Obiskovalcem bodo tudi tokrat v pokušanje ponudili domače jedi iz regrata – take po tradicionalnih receptih, kot je sveža regratova solata z jajci, pa tudi bolj »kreativne«, kot so regratove juhe, zavitki ali celo sladice. Degustacije bodo pred vaškim domom v Lipi na voljo od 12.00 dalje, da si iz regratovih prigrizkov si lahko sestavite zanimivo kraško kosilo.

Pomladni izlet na Kras si bodo obiskovalci lahko popestrili tudi z vodenim pohodom po razglednih poteh nad Lipo in (ne prenapornim) vzponom na Trstelj – s pogledi od Alp do Jadranskega morja. Zbirno mesto za pohodnike je v Lipi, pri vaškem domu med 9.00 in 9.30. Pohod bo trajal približno 3 ure, ob povratku v Lipo pa bo vsem pohodnikom, ob plačilu štartnine, postrežena topla malica in pijača.  Za otroke do 10.leta starosti je udeležba brezplačna.

Organizator Vaško razvojno turistično društvo Škrla iz Lipe

Kontakt: skrla.lipa@gmail.com

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem