Kolesarski izlet: Kolo, šparglji & kultura

Orehovlje, športni center JAVA

Izhodišče: Športni park Java Orehovlje.

Na našem kolesarskem izletu, ki se bo zaključil na festivalu špargljev v Orehovljah – vasi kjer je pridelava špargljev že dolgoletna tradicija, bomo poleg kolesarjenja pozornost posvetili prav tej »kraljevski« zelenjavi, a obenem uživali v lepoti in zanimivostih krajev, skozi katere bomo popotovali. Izhodišče bo na prireditvenem prostoru festivala špargljev – šparglijade v Orehovljah, od koder bomo pot nadaljevali proti Mirnu, se takoj za njim zagrizli v hrib, na katerem poganjajo številni divji šparglji, ter vrh dosegli na Cerju pri Pomniku braniteljem slovenske zemlje. Po jutranji kavici v bifeju z enim najlepših razgledov v Sloveniji bomo pot nadaljevali po gričevnatih Črnih hribih do Renč, kjer se bomo ponovno srečali z reko Vipavo. Od tukaj dalje se teren skoraj popolnoma zravna, le en blagi vzpon na obronke Biljenskih gričev bo ostal do cilja. Ustavili se bom le še pri pridelovalcu gojenih špargljev v neposredni bližini prizorišča, ki nam bo pokazal, kako izgleda nasad špargljev.
Izlet je kondicijsko nezahteven, saj je vzponov skupno manj kot 500 višinskih metrov. Kljub temu pa za večje ugodje priporočamo uporabo električnih koles, posebno za vse, ki niso navajeni rednega spopadanja s klanci.

Startnina: 25€

V ceno vključeno:

Vodenje in organizacijo izleta
Špargljevo toplo malico z eno pijačo (sadni sok, malo pivo ali 2 dl domačega vina)

Dodaj v Moj izbor
Dodano v Moj izbor

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem